maanantai 22. elokuuta 2011

Viimeistä viedään

Siinä ne nyt olivat. Meidän hääaskartelut. Häiden askartelu- / käsityöpuoli koostui siis värillisesti mustasta, valkoisesta ja liilasta ja tätä väriskaalaa yritettiin noudattaa kaikessa. Itsetehtyä oli kutsut, paikkakortit, ohjelma- /menukartiot, vieraille muistoksi magneetit, karkkirasiat, morsiuskimppu, sukkanauha sulhasen rintakukka, hiuskoristekukat sekä pöytiin ruusut.  Kivaa oli sekä tehdessä että juhliessa, mutta kivaa on myös sen jälkeen, kun on enemmän aikaa toteuttaa muitakin askartelu- / käsityöprojekteja :)

Tässä vielä alla kokonaisuus, jolla osallistuin Sinellin "Kaunein hääkutsu" -kisan kokonaisuusosioon. Musta häävärinä tuskin on ihan se suosituin vaihtoehto, joten en usko suureen menestykseen, mutta kiva on kuitenkin yrittää :)



Tämä blogi hiljenee tämän jälkeen (jos en nyt jotain yhtäkkiä muista unohtaneeni ja palaa päivittämään), mutta käsityöt jatkuvat varsinaisen blogini puolella. Tervetuloa vierailemaan tänne:  Käsityön viemää . Tuon blogin puolella siis kaikkea muuta mitä keksin ja ehdin tehdä. Lisäilen myös sinne puolelle tämän blogin kuvat, mutta en tekstejä. Näkemiin ja hellurei!

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Hääkukat

Meidän häissämme eläviä kukkia oli vain ruokapöydässä ja ulkopöydillä. Muut "kukat" oli joko tehty huovutusvillasta tai suodatinpusseista. Ei ehkä se perinteisin vaihtoehto. Näissä kuvissa sulhasen rintakukka, morsiuskimppu ja hiuskoristekukat. Ja kyllä, morsiuskimppu löysi illan päätteeksi uuden, vielä naimattoman omistajan :) Muut kukat jäivät muistoksi meille.



Suodatinpussiruusut pöytäkoristeina


Pöytäkoristeina meillä oli jokaista pöytää kohden peltipurkki neljällä suodatinpussiruusulla. Tässä kuvassa osa purkeista. Yhteensä näitä oli 11. Tuolla aikaisemmin olenkin jo kuvia laittanut näistä ruusuista valkoisina. Vielä silloin, kun kaikki ruusut olivat jo taiteltu ajattelin, että en näitä jaksa ruveta värjäämään, mutta eipä tuo valkoinen ruusu valkoisessa purkissa ja valkoisella pöytäliinalla olisi juuri miltään näyttänyt. 

Lopulta sitten värjäsin ruusut liilalla akryylivärillä ihan siveltimellä ja ripustin ylösalaisin kuivumaan. Yllättävän nopeaa hommaa oli johtuen ehkä siitä, että suodatinpussi imee itseensä aika hyvin väriä, joten ei hirveästi tarvinnut tuskaa nähdä levittämisessä. 

Valkoiset pitsireunaiset purkit ostettiin Ikeasta (2,50 € kpl) ja jälkikäteen jouduin vielä Prismasta ostamaan samantyylisen purkin, kun tuli yllättäen yksi pöytä lisää ja Ikeasta oli purkit loppu. Purkin ympärille kietaisin palan mustaa nauhaa (tämä on jotain merkkausnauhaa) ja sisällä on rypistettynä sellaiset mustat muoviset reiälliset kaitaliinat, jotka ostin aikoinaan alennusmyynneistä 0,40 € /kpl (normaalihinta oli jotain 5 euron luokkaa). Tässä kuvassa näkyy hiukan huonosti, mutta tuo musta näkyi siis kivasti noista rei'istä läpi ja antoi vähän ryhtiä asetelmalle. Ja kukatkin pysyi kivasti paikallaan kun rautalangat tökki sinne väliin.

Yhden asetelman hinnaksi arvioisin tulleen n. 3,5 €, joskin tosin kaikki tarvikkeet yhteensä maksoivat enemmän mutta jäljelle jäi merkkausnauhaa, suodatinpusseja ja rautalankoja. Ja tietysti nuo purkit (ja kaitaliinatkin jossain tarkoituksessa) ovat ihan käytettävässä kunnossa vielä juhlien jälkeenkin :)

Kieltämättä näihin olin todella tyytyväinen! :)

maanantai 15. elokuuta 2011

Häämenu, -ohjelma ja pöytänumerot

Häätkin ovat jo iloisesti ohi, mutta tässä vielä osa päivityksistä, jotka jäivät siinä kaikessa hässäkässä päivittämättä. Muutama kuva on vielä toisella koneella piilossa, joten kaikkea en vieläkään pääse päivittämään.

Pöytiin tuli perinteiset kartiot, joilla yhdellä sivulla oli häämenu, illan ohjelma ja yhdellä pöytänumerot sekä jokaisessa pöydässä oma laulunsanapätkänsä. Ohjelmasta teimme enemmän tarinamaisen ja tarkkoja aikoja ei laitettu esille, koska eihän niistä koskaan tiedä :)



Tähän kaikkeen rahaa meni noin suurinpiirtein 4 euroa. En oikein enää ole perässä budjetista ja sen ylityksistä. Eipä sille enää tosin mitään voikaan :)